top of page

Ruis of rust?

Bijgewerkt op: 29 okt. 2021

Elk uur van de dag worden we (onbewust) overspoeld door informatie, input en prikkels. Het ‘geping’ van berichten en appjes. Mails. De mening van een collega. De beelden op het nieuws. Het leven van anderen op sociale media.


En héél veel daarvan is ruis.

Alsof je leven een vage melodie is met veel storing op.

De ruis leidt je af van de schoonheid van de melodie. Van de harmonie. Van het leven.


In deze tijden is die ruis een valkuil van velen. En af en toe ook nog van mij.


Wanneer ik een tijdje in doe-modus heb gestaan, voelt het soms als een uitdaging om de switch te maken naar ontspanning. Ik blijf onbewust zoeken naar prikkels en input. Maar diep vanbinnen voel ik dat het genoeg is geweest. Het is tijd om achterover te leunen en afstand te nemen. De boel de boel laten. Zonder schuldgevoel.


Even niet beschikbaar zijn. Geen sociale media. Geen berichtjes en appjes.


Ik steek mijn oortjes in en kies mijn favoriete, rustige muziek.

Ik ga liggen en sluit mijn ogen.

De drukke buitenwereld vervaagt.

De ruis wordt gedimd. Ik zet het op ‘mute’.


De volumeknop van mijn melodie wordt opengedraaid. En ik hoor een stem. Mijn innerlijke stem. Ik geef haar het woord en luister heel aandachtig. Ik oordeel niet. Ik onderbreek haar niet. Omdat ik wéét dat ze mij vertelt wat ik te horen heb. Wat ik nodig heb.


Deze keer zegt ze niet veel, enkel ‘eindelijk’. En ik moet glimlachen want ik weet wat ze bedoelt. Hoe ‘moeilijk’ kan het zijn om bewust te kiezen voor stilte. Voor jezelf. Om te luisteren naar jezelf.


Filter de ruis.

Kies voor rust.


---


Ook in 'Het HSP inspiratieboek' vind je tips en inzichten om meer rust te vinden in jezelf.
1.014 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page